Контакти
На головну
Вверх

Апаратне лікування зору

Апаратне лікування зору, ви можете пройти в одному з наших кабінетів


Ціна: 10 процедур 3900 грн, 15 процедур 5400 грн.

У вартість входить огляд пацієнта після процедур і рекомендації. Обстеження лікарем перед процедурами оплачується як консультація (доросла/дитяча).


Апаратне та фізіотерапевтичне лікування проводиться у вигляді курсів по 10-15 сеансів, в які входить декілька методів. Підбирається курс лікування індивідуально в залежності від діагнозу, поставлених цілей та стану очей пацієнта. Апаратне лікування безконтактне. Відбувається в легкій ігровій формі, тому комфортно переноситься навіть маленькими пацієнтами.




Макулостимулятор

Макулостимулятор використовують для лікування амбліопії, міопії, гіперметропії, зорової астенопії у дітей, починаючи з раннього віку. Дія прибору заснована на пред’явленні оку частотно-просторової решітки зі змінною просторовою частотою. (Прибор використовується у спеціалізованих дитячих стаціонарах, та може використовуватися у домашніх умовах).


Апаратне лікування зору - Макулостимулятор



Вакуумний масажер для очей

Апарат для вакуумного масажу очей використовується в офтальмології для покращення периферичного кровообігу, прискорення току крові, розвитку коллатерального кровообігу, зменшення спазму судин, покращення трофіки тканин. Апарат використовує повітряні хвилі як засіб масажного впливу. Цей вид масажу отримав назву пневмомасажу чи вакуумного масажу і пацієнтами відмічена його висока терапевтична ефективність при лікуванні порушень акомодації, у комплексній терапії прогресуючої короткозорості, зорової втоми, захворювань очей метаболічного характеру,кератитів.

Цей метод можно розцінювати як додатковий у комплексній стимуляції органу зору, що дозволяє здійснити «підготовку» (покращення кровопостачання, живлення) акомодаційного апарату ока до впливу основних методів стимуляції.



Апарат «Струмочок»

Використовується для лікування та стабілізації міопічного процесу, для развитку аккомодації, для стимуляції та тренування зору при амблиопії, гиперметропії, астигматизмі, пресбиопії. Апарат може эфективно використовуватися для зняття спазму акомодації і профілактики короткозорості у детей при збільшенні зорових навантажень.

Апаратне лікування зору - апарат струмочок

Дія заснована на тренуванні механізму акомодації у процесі спостереження символу, який, циклічно переміщуючись, віддаляється чи наближується до ока. Зображення символу спостерігається через лінзу.

Показання до використання:
  • Лікування спазму акомодації
  • Розвиток резервів акомодації
  • Лікування початкової пресбіопії



Амбліопанорама

Прибор використовується для лікування амбліопії функціонального недорозвитку сітківки, починаючи з раннього дитячого віку.

Апаратне лікування зору - амбліпанорама

Використовується для лікування амбліопії методом панорамних фігурних засліплюючих полів.

Показання до використання:
  • Амбліопія будь якого ступеню
  • Порушення фовеолярної фіксації



Апарат "синоптофор"

Прилад, за допомогою якого відбувається апаратне лікування бінокулярного зору при косоокості, а також визначення кута косоокості по горизонталі.

Апаратне лікування зор - синоптофору

Суть даного методу полягає в розподілі полів зору. Наприклад, одному оку видно овал, а другого курча і дитина повинна намагатися помістити курчати в овал, тим самим, тренує очні м'язи.

Синоптофор застосовується при:
  • астенопії
  • співдружній косоокості
  • порушення бінокулярного зору



Гелій-неонова лазер терапія

Гелій-неоновий лазер стимулююче впливає на структури ока, в основу якого ппокладено дію променю світла низької інтенсивності.

Лазерний промінь діє на молекулярному, клітинному, тканинному рівнях, сприяє підвищенню захисної активності клітин пігментного эпітелію сітківки, попереджає розвиток дегенеративних змін у центральній нервовій системі, покращує кровообіг і обмін речовин ока, підсилює репаративну здатність епітеліальних клітин рогівки, знімає спазм циліарного м’язу. Безпосереднє опромінення елементів очного яблука проводиться розфокусованим променем гелій-неонового лазеру (довжена хвилі0,63мкм), впливаючи відбитим променем на нервово-рецепторний апарат зорового аналізатора. Активним елементом гелій-неонових лазерів являється суміш інертних газів – гелія та неону



Програмно-компьютерне лікування

Під час лікування відбувається активне локальне і загальне роздратування сітківки яскравими кольоровими динамічними стимулами. В основу вправ покладені методи розвитку сприйняття зорового образу, координованої роботи обох очей, розвитку м’язових резервів очей.

Використовується для діагностики і лікування амбліопії, косоокості, відновлення і розвитку бінокулярного зору, підвищення гостроти зору. Використання цього методу ефективно при спазмі акомодації, міопії, втомі очей від роботи за комп’ютером та для профілактики зниження гостроти зору.

Програмне лікування подається у вигляді гри для більш активної участі пацієнта у лікуванні та легкому заохоченні дітей.



Лінійка по Коваленко

Апаратне лікування зору - лінійка коваленко

Лінійка по Коваленко призначена для лікування порушень зору (розлади акомодації) за методикою д.м.н. В. І. Сердюченко та к.м.н. В. В. Коваленко (методика рекомендована до застосування АМН України у 1999 р.). Виробом можна користуватися в амбулаторних і домашніх умовах, в спеціалізованих дитячих садах і школах-інтернатах для дітей з вадами зору. Корпус лінійки виготовлений з твердих сортів деревини. У лінійці моделі ЛА-С встановлені сферичні лінзи, а в моделі ЛА-А циліндричні. Лінзи виготовлені з оптичного скла. Принцип лікування полягає в поперемінному додатку до ока позитивних і негативних лінз. Прикладаються спочатку лінзи, розташовані в нижній частині лінійки (-0,25 і +0,25), потім переходять на більш сильні (-0,5 і +0,5 або -0,75 і +0,75). Більш докладна методика застосування додається до виробу. Клінічні випробування, проведені в інституті очних хвороб ім. В.П. Філатова АМН України (м. Одеса), показали високу ефективність застосування виробу при лікуванні розладів акомодації. Так, після проведення курсу лікування у 62% пацієнтів була досягнута гострота зору 1,0 і вище, відновлена центральна фіксація при дисбинокулярній амбліопії у 77% хворих.

Використовується для діагностики і лікування амбліопії, косоокості, відновлення і розвитку бінокулярного зору, підвищення гостроти зору. Використання цього методу ефективно при спазмі акомодації, міопії, втомі очей від роботи за комп’ютером та для профілактики зниження гостроти зору.



Електростимулятор "Фосфен"

Фосфен це апарат, що дозволяє через шкіру стимулювати периферичний відділ зорового аналізатора. Також фосфен використовується у діагностичних цілях з метою визначення електричної порогової чутливості.

Показання до проведення електростимуляції:
  • атрофія зорового нерву різноманітного генезу
  • дистрофічні ураження
  • пігментний ретиніт
  • спазм аккомодації
  • міопія
  • гіперметропія
  • астигматиз
  • амбліопія
  • косина
  • птоз
  • пресбіопія
  • при хронічних зорових навантаженнях

Протипоказання:
  • епілепсія
  • внутрішньочерепна гіпертензія
  • онкологічні хвороби
  • діенцефальний синдром
  • тромбоз сітківки
  • астенічний синдром після ЧМТ
  • гіпертонічна хвороба у кризовому періоді

Використовується для діагностики і лікування амбліопії, косоокості, відновлення і розвитку бінокулярного зору, підвищення гостроти зору. Використання цього методу ефективно при спазмі акомодації, міопії, втомі очей від роботи за комп’ютером та для профілактики зниження гостроти зору.



Контакти